Praktische zaken

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

___________________________________

Is deze reis geschikt voor jou? 

Wie kiest voor een reis met Zandvis, kiest voor een actieve en avontuurlijke reis waarin authenticiteit, contact met de lokale bevolking en natuur centraal staan. Een open houding en een flexibele instelling zijn gewenst, want het verloop van een reis is niet precies te voorspellen. Tijdens deze reis gaan we twee dagen wandelen in de Ounila vallei, waarvoor een goede conditie noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie betreffende deze wandeltocht. Heb je vragen of twijfel je of deze reis voor jou geschikt is, neem dan contact met me op.

___________________________________

Vluchtinformatie

Bij Zandvis regel je zelf de vliegtickets voor je reis. Bij de databepaling van de reis, is rekening gehouden met vluchtdata van diverse luchtvaartmaatschappijen.

 

Over het algemeen vlieg je naar Marokko met:

RyanAir (vliegt vanaf Eindhoven, Brussel, Charleroi en Düsseldorf Weeze naar Marrakech)
Transavia (vliegt vanaf Eindhoven en Amsterdam naar Marrakech)
Royal Air Maroc (vliegt vanaf Amsterdam en Brussel naar Marrakech)

___________________________________

Vervoer & Lengte reisdagen

Tijdens deze reis maken we gebruik van een comfortabele minibus met airconditioning. De praktijk leert, dat als het warm is, het soms prettiger is om de ramen open te zetten dan de airco aan. Omdat we ons eigen vervoer hebben, kunnen we onderweg stoppen waar we willen, voor bijvoorbeeld een foto, een drankje, de benen te strekken, etc. Voor transfers van en naar de luchthaven van Marrakech op de eerste en laatste dag van de reis wordt gebruik gemaakt van deze bus, een kleiner model of taxi’s. De wegen in Marokko zijn over het algemeen goed en de reisafstand van de meeste reisdagen bedraagt tussen de 2 en 6 uur (exclusief stops). 

___________________________________

Accommodaties & Kamerindeling

We overnachten in sfeervolle, comfortabele en kleinschalige accommodaties. De meeste kamers beschikken over airconditioning en sommige accommodaties hebben een zwembad. De overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt, behalve in Erg Chebbi (half pension) en tijdens de tweedaagse wandeltocht (vol pension).

Tijdens de tweedaagse wandeltocht door de Ounila vallei slapen we twee nachten bij de lokale bevolking thuis en één nacht in een eenvoudige herberg. We overnachten in gemeenschappelijke kamers met gedeeld sanitair. Meer informatie over deze wandeltocht vind je hier.

Kamerindeling 

Tijdens onze reis hebben we overal de beschikking over tweepersoonskamers met douche en toilet op de kamer, behalve tijdens de tweedaagse wandeltocht door de Ounila vallei (kijk hier voor meer informatie over deze wandeltocht). Indien je met drie personen boekt, geef dan bij boeking aan of je gebruik wilt maken van een driepersoonskamer (dat is vaak een tweepersoonskamer met een extra bed erbij).

Alleenreizenden delen een kamer met een andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om een eenpersoonskamer aan te vragen, maar omdat de meeste accommodaties kleinschalig zijn, is het aantal beschikbare eenpersoonskamers beperkt. Mocht je graag een eenpersoonskamer willen, geef dit dan aan op het boekingsformulier, dan wordt er gekeken naar de mogelijkheden. Je betaalt hiervoor een toeslag van €220,-.*

* Tijdens de tweedaagse wandeltocht door de Ounila vallei slapen we in eenvoudige accommodaties met gemeenschappelijke kamers en gedeeld sanitair, ongeacht of je een eenpersoonskamertoeslag hebt betaald

___________________________________

Reisleiding

Deze reis wordt begeleid door Suzan Kranen*. Zij is een ervaren, deskundige en enthousiaste reisleidster en kent Marokko goed. Ze zorgt er in eerste instantie voor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt qua vervoer en accommodatie en is centraal aanspreekpunt tijdens de reis. Ook kun je bij haar terecht voor adviezen en tips over de mooiste plekjes die je kunt bezoeken, de leukste restaurants, hulp bij noodgevallen, etc. Ze is echter geen gids. Het is raadzaam om zelf een reisgids mee te nemen.

* Mocht het, in zeer uitzonderlijke gevallen (zoals bij bijv. ziekte van Suzan of ernstige ziekte/overlijden van een direct familielid van Suzan), zo zijn dat het niet mogelijk is dat zij deze reis geheel/gedeeltelijk begeleidt, dan wordt er voor vervanging gezorgd. De reis wordt dan overgenomen/voortgezet door een ervaren Nederlandstalige - of ervaren lokale Engelstalige reisbegeleider.

___________________________________

Reisdocumenten

Voor Marokko heb je een paspoort nodig dat na vertrek uit Marokko nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort is geen visum nodig als je er korter dan 90 dagen verblijft. Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen (contactgegevens vind je hier). Een identiteitskaart is onvoldoende om het land binnen te komen. Maak kopieën of foto's van de belangrijkste pagina's van je paspoort en bewaar deze tijdens de reis gescheiden van je paspoort. 

___________________________________

Zwaarte reis

Voor deze reis heb je een goede conditie nodig, aangezien we twee dagen gaan wandelen in de Ounila vallei. Kijk hier voor alle informatie betreffende deze wandeltocht.

___________________________________

Excursies

Tijdens deze reis bepaal je zelf aan welke excursies je deel wilt nemen. De een heeft nu eenmaal andere wensen dan de ander. Daarom zijn alle onderstaande excursies optioneel en heb je alle vrijheid om waar het kan en als de tijd het toelaat, je eigen plan te trekken. Tijdens de wandelexcursies gaat er een lokale (meestal Engelssprekende) gids mee. De kosten voor een excursie / gids worden naar rato verdeeld door het aantal deelnemers. Voor alle andere onderstaande excursies geldt dat je ter plaatse aan kunt geven of je er aan deel wilt nemen of niet.*

​​

 • Marrakech ontdekken te voet of met de fiets (halve dag)

 • Wandelen of fietsen in de omgeving van Agdz

 • Diverse wandelingen in de Dadèsvallei

 • Wandeling in de omgeving van Skoura

 • Jeeptocht door de woestijn

 • Dromedaristocht MET overnachting in de woestijn*

 • Dromedaristocht ZONDER overnachting in de woestijn

* Geef op het boekingsformulier aan of je op dag 9 een dromedaristocht met overnachting in de woestijn wilt maken, of je liever in een kamer slaapt in de accommodatie aan de rand van de zandduinen. Mensen die een dromedaristocht ZONDER overnachting in de woestijn willen maken, hoeven dit niet van te voren aan te geven. 

___________________________________
Geldzaken tijdens de reis

Valuta

In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham. 1 euro is ongeveer 10,5 dirham. Kijk hier voor de actuele koers.

 

Cash of pinnen

In Marokko kun je op veel plekken pinnen met je bankpas met Maestro- of Cirruslogo (vergeet echter niet voor vertrek je bankpas op 'wereld' te zetten!). Er zijn pinautomaten in Marrakech (ook op de luchthaven), Agdz, Rissani, Erfoud, Tinghir, Boumalne du Dadès en Skoura. Het is een goed idee om ook een klein bedrag cash aan euro’s mee te nemen, voor noodgevallen of wanneer een pinautomaat niet werkt. 

Creditcard

Creditcards worden in Marokko mondjesmaat geaccepteerd. Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. Het is aan te raden om een extra bankpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In Marokko is voor gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Zakgeld

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen wordt er een indicatie van €200,- per persoon per week gehanteerd. Dit bedrag is slechts een richtlijn voor uitgaven zoals maaltijden, optionele excursies, entreegelden, fooien etc. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon. Souvenirs zijn niet inbegrepen.

Gezamenlijke uitgavenpot

In Marokko is het gebruikelijk om fooi te geven aan iedereen die je een dienst bewijst. Aangezien kleingeld er schaars is en om te voorkomen dat je steeds zelf fooi moet geven, wordt er aan het begin van de reis geld ingezameld voor de gezamenlijke uitgavenpot. Hieruit wordt onder andere fooi voor hotelpersoneel en gidsen betaald, maar ook entrees bij monumenten, gezamenlijke drankjes onderweg etc. 
Aangezien niet altijd iedereen van de groep overal bij aanwezig is, ontstaat er een onregelmatig uitgavenpatroon (want als je ergens niet bij bent, hoef je natuurlijk niet te betalen). Dit betekent dat sommige mensen aan het eind van de reis geld terugkrijgen en anderen iets bij moeten betalen.

De richtlijn voor de gezamenlijke uitgavenpot bedraagt €100,- per persoon voor de hele reis. Bij de hoogte van het adviesbedrag voor het zakgeld is rekening gehouden met de kosten voor deze uitgavenpot.

___________________________________
Verzekeringen

Wanneer je bij Zandvis een reis boekt, is een individuele reisverzekering verplicht, omdat kosten voor medische zorg of een onverwachte vlucht naar huis enorm kunnen oplopen. Met een reisverzekering heb je recht op assistentie van de desbetreffende alarmcentrale. Zorg dat je dit nummer bij je hebt, zodat je in geval van nood contact op kunt nemen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij. 

Het is ook aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten.

___________________________________
Wat neem ik mee?

Uitrusting

Als hoofdbagage kun je het beste kiezen voor een zacht koffer of een reistas (een hardschalig koffer is niet heel geschikt i.v.m. de tweedaagse wandeltocht). Kijk kritisch naar wat je echt nodig hebt op reis, de ervaring leert dat je al snel te veel meeneemt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het dragen van je bagage naar de accommodatie (behalve tijdens de tweedaagse wandeltocht, dan dragen muilezels de hoofdbagage). Het gewicht aan bagage dat je mee mag nemen naar Marokko, verschilt per luchtvaartmaatschappij. Kijk voor meer informatie op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen (zie vluchtinformatie). Het is aan te raden om niet meer dan 15 kilo bagage mee te nemen. 

Kleding

Omdat de temperatuur in Marokko kan verschillen, wordt er geadviseerd om kleding mee te nemen die je laag over laag kunt dragen. Houd er rekening mee dat Marokko een islamitisch land is. Over het algemeen wordt er qua kledingstijl van toeristen veel geaccepteerd, maar het wordt op prijs gesteld als je niet te strakke kleding draagt, geen blote schouders en geen blote bovenbenen laat zien (broek of rok tot op of over de knie mag wel). Omdat we tijdens de reis veel in contact komen met de lokale bevolking, is het aan te raden dat als je een korte broek draagt, altijd iets bij de hand hebt zodat je je benen kan bedekken waar het nodig is. Op het strand of aan het zwembad kun je badkleding dragen.

Wat je verder nodig hebt:

 • Goed ingelopen (berg)wandelschoenen met een stevige zool en goed profiel

 • Evt. wandelsandalen zoals Teva’s

 • Dagrugzakje voor de wandeltochten, je dagelijkse uitstapjes en voor in de bus (waar je camera, je waterfles, extra kleding (afhankelijk van het weer), en EHBO-spullen in passen)

 • Luchtige kleding en iets warms voor 's avonds (houd rekening met het seizoen en de in Marokko geldende kledingvoorschriften)

 • Regenjasje en evt. winddichte kleding

 • Fleecevest

 • Zwemkleding

 • Hoofdbedekking om je hoofd en nek te beschermen tegen de zon (zonnehoed, petje of sjaal)

 • Zonnebrandcrème, zonnebril en lippencrème met UV filter

 • Camera

 • Stekkerdoos (op sommige hotelkamers is maar één stopcontact aanwezig voor het opladen van je camera, telefoon etc.). Je hebt geen wereldstekker nodig.

 • Lakenzak, kussensloop

 • EHBO spullen (kijk hier)

 • Oordopjes

 • Desinfectiegel

 • Handdoek

 • Zaklamp

 • Eventueel: verrekijker, wandelstok, kompas, planten-, dieren- en stenengids, hervulbare drinkfles (scheelt plastic afval)

 • Paspoort, reisverzekering + kopie van de polis!

___________________________________

Tweedaagse wandeltocht door de Ounila vallei (Hoge Atlas)

Onder begeleiding van een ervaren berggids gaan we op dag 4 en 5 wandelen door de schitterende Ounila vallei. Deze vallei dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier die er doorheen stroomt. We wandelen over bergpaadjes, langs lemen dorpjes met oude kasbah's en ontmoeten de lokale bevolking die op het land werkt. Er gaan een ervaren berggids mee, een kok die tijdens deze dagen voor een verse picknicklunch zorgt en muilezels die de bagage dragen.

Zwaarte wandeltocht

Voor deze wandeltocht heb je een goede conditie nodig. We wandelen over stenige bergpaadjes en langs akkertjes die geïrrigeerd worden door water uit de Ounila rivier. Soms volg je een breed karrenspoor, dan weer een smal pad. De wandelduur bedraagt ongeveer 6 uur per dag (met voldoende pauzes en een picknicklunch tussendoor). De hoogteverschillen blijven beperkt tot enkele tientallen meters per dag. Iedereen wandelt op zijn eigen tempo. In totaal wandelen we ongeveer 32 kilometer. Mocht iemand gedeeltes niet willen lopen, dan kan er een extra muilezel gehuurd worden. 

Accommodaties wandeltocht

Op dag 3 (de dag voordat de wandeltocht begint), dag 4 en 5 van de reis slapen we twee nachten bij de lokale bevolking thuis en één nacht in een eenvoudige herberg. We overnachten in gemeenschappelijke kamers met gedeeld sanitair, ongeacht of je een eenpersoonskamer-toeslag hebt betaald. Je slaapt op een matras dat op de grond ligt. Er zijn kussens en dekens. Een lakenzak en een kussensloop neem je zelf mee. 

 

Gids wandeltocht

Tijdens de wandeldagen gaat er een ervaren berggids mee die de omgeving op zijn broekzak kent. Deze berggids spreekt redelijk Frans en redelijk Engels. 

Maaltijden wandeltocht

Tijdens de wandeltocht zijn alle maaltijden inclusief. Het ontbijt is eenvoudig. De lunch is in de vorm van een picknick, die elke dag vers bereid wordt door een kok. Het diner wordt vers bereid in de accommodaties waar we overnachten. We eten wat de pot schaft, maar er wordt natuurlijk rekening gehouden met vegetariërs en met mensen die andere dieetwensen hebben (geef dit aan op het boekingsformulier).

Vervoer bagage wandeltocht

Tijdens de wandeltocht gaan er muilezels mee die de grote bagage vervoeren. Een dagrugzakje draag je zelf, kijk hier wat daar onder andere in moet zitten. De muilezels kunnen ook gebruikt worden om op te zitten als er iemand moe is of een gedeelte niet wil of kan lopen. Mocht er een extra muilezel nodig zijn, dan kan dat ter plekke geregeld worden.

Benodigdheden wandeltocht

Tijdens de wandeldagen draag je je eigen dagrugzakje, met daarin o.a. je camera, een waterfles, EHBO-spullen, evt. een verrekijker, evt. extra kleding (afhankelijk van het weer). Goed ingelopen (berg)wandelschoenen met een stevige zool en profiel zijn vanwege de vaak stenige paden onmisbaar. Denk eventueel ook aan wandelsandalen als extra paar. Hoofdbedekking is een must i.v.m. het lopen in de zon. Een hoed met een brede rand is ideaal omdat hiermee ook je nek bedekt wordt. Kijk hier voor wat je nog meer nodig hebt op deze reis.

___________________________________
EHBO spullen & Vaccinaties

EHBO spullen

Neem een bescheiden reisapotheek mee. Denk hierbij o.a. aan:

 • Pijnstillers

 • Desinfecterende middelen (zoals jodium en desinfectiegel)

 • Pleisters

 • ORS

 • Tekentang

 • Middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte.

 

Voor de wandelingen:

 • Rekverband

 • Sporttape 

 • Blarenpleisters

Gebruik je speciale medicijnen, neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties

Het is niet verplicht, maar de vaccinaties DTP en Hepatitis A worden aangeraden. Neem voor informatie over vaccinaties zeker 2 maanden voor aanvang van de reis contact op met je huisarts, de plaatselijke GGD, of kijk op thuisvaccinatie.nl (alleen voor Nederlanders).

___________________________________
Contact met het thuisfront & Noodgevallen

Mobiel bellen naar Nederland of België met je eigen simkaart vanuit Marokko is duur. Je kunt voor een paar euro een Marokkaanse simkaart met beltegoed kopen, dat scheelt aanzienlijk in de belkosten.
De meeste accommodaties waar we verblijven hebben wifi (behalve tijdens de 2-daagse wandeltocht), maar de verbinding is niet altijd goed.

 

Post vanuit Marokko doet er normaal gesproken ongeveer twee weken over.

Noodgevallen

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van zowel je reisschema als je vluchtgegevens.

Een week voor vertrek krijg je de hotellijst. Klik hier om te zien hoe je mij, Suzan Kranen, bereiken kunt. 

Tip: Maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, in geval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

___________________________________
Landinformatie

Beste reistijd

Marokko is het hele jaar door goed te bereizen, maar de beste reistijd is het voor- en najaar. In deze periodes is het overdag vaak aangenaam qua temperatuur, maar kan het 's avonds een stuk koeler zijn. De zomers in Marokko zijn warm maar droog, waardoor de hitte beter te verdragen is. De winters zijn koud, vooral in de bergen. Aan de kust is het qua temperatuur over het algemeen het hele jaar door aangenaam.

 

Tijdsverschil

Marokko schrapt sinds oktober 2018 de wintertijd en zal voortaan het hele jaar door de klokken op zomertijd houden. Dit betekent dat in Marokko tijdens de Europese wintertijd de tijd hetzelfde is en tijdens de Europese zomertijd een uur vroeger.

Bevolking

De Marokkaanse bevolking bestaat voornamelijk uit Berbers en Arabieren of een mix ervan. De Berbers zijn de oorspronkelijke bewoners van Marokko. Men spreekt er voornamelijk Derija (Arabisch dialect), Amazigh (Berbers) en Frans. Engels wordt mondjesmaat gesproken, met name in de toeristische gebieden. 

Religie

Ongeveer 98 procent van de Marokkaanse bevolking is moslim. De officiële staatsgodsdienst is de soennitische islam. Het christendom, wordt in Marokko bijna uitsluitend beleden door buitenlanders, vaak Fransen, Spanjaarden en Senegalezen die zich gesetteld hebben in het land. Marokko heeft altijd een grote Joodse gemeenschap gekend. Bij de stichting van de staat Israël zijn de meeste Joodse inwoners uit Marokko vertrokken.

Veiligheid

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om te bereizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle, zijn kleine geweldsdelicten minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland of België. Je zult je veilig voelen. Toch dien je in de grote steden goed op je spullen te letten in verband met zakkenrollers.

Reizen als vrouw in Marokko

In principe kun je als vrouw prima reizen in Marokko, ook alleen. Een zelfverzekerde uitstraling helpt. Er zullen regelmatig mannen zijn die een praatje met je willen maken. Onwenselijk gedrag is natuurlijk onacceptabel en kun je het beste meteen duidelijk laten blijken. 

 

Eten in Marokko

Je kunt in Marokko goed, gevarieerd en niet duur eten. Een maaltijd kost gemiddeld tussen €5,- en €12,-. Gerechten die je op veel plaatsen kunt krijgen zijn tajine en couscous. Tajine is een stoofschotel in allerlei varianten: met vlees, kip, vis en / of groente. Couscous wordt in Marokko vooral op vrijdag gegeten, de dag van het gebed. Daarnaast zijn er gerechten verkrijgbaar zoals salades, soepen, spiesjes etc. In steden zijn ook restaurants te vinden die internationale gerechten bereiden. Vegetarisch eten in Marokko is geen enkel probleem.


Openingstijden

 • Banken zijn doorgaans geopend van maandag t/m vrijdag van 8 tot 17 uur.

 • Op vliegvelden zijn wisselkantoren geopend op aankomst- en vertrektijden. 

 • De meeste musea en monumenten zijn dagelijks geopend tussen 9 en 17 uur. 

 • Veel winkels zijn de hele week geopend tot ongeveer 21 uur. In de medina zijn veel winkels op vrijdagmiddag gesloten in verband met het vrijdaggebed.

 • In het weekend en op feestdagen zijn de meeste bedrijven en kantoren dicht.

 

Afdingen

Op souvenirgebied is er in Marokko veel moois te koop en is het gebruikelijk om af te dingen. Vaak vraagt men in eerste instantie erg hoge prijzen. Bepaal al voor het afdingen wat het maximum is waarop je uit wilt komen en zet laag in, zodat je voldoende onderhandelingsruimte hebt. Als je niet tot overeenstemming komt over de prijs, gaat de koop niet door.  
 

Alcohol

Alcohol is verboden in de islam, maar toch beperkt verkrijgbaar, met name in de steden. Alcohol drink je binnensmuurs op en dus niet op een terrasje.

Fotografie

Marokko is een zeer fotogeniek land. Wil je mensen fotograferen, vraag dan altijd eerst om toestemming. Soms wil men niet gefotografeerd worden of vraagt men om geld. Het is verboden om politieagenten, paleiswachters en militaire objecten te fotograferen.

___________________________________

Ambassades

Marokkaanse Ambassade in Nederland

Oranjestraat 9, 2514 JB Den Haag, telefoon +31 (0)70 346 96 17

www.rijksoverheid.nl

Marokkaanse Ambassade in België

Michielslaan 29, 1040 Brussel, telefoon +32 (0)2 736 11 00

www.belgische-ambassade.com

Nederlandse Ambassade in Marokko

Rue de Tunis 40, Tour Hassan, Rabat, telefoon +212 (0)5 37 21 96 00 

www.nederlandwereldwijd.nl/landen/marokko​

Belgische Ambassade in Marokko

4-6, Avenue Mohammed El Fassi, Tour Hassan, Rabat, telefoon +212 (0)5 37 26 80 60

www.morocco.diplomatie.belgium.be/nl

___________________________________

VvKR

Zandvis is aangesloten bij de VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

___________________________________

Betalingen & Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantstelling maakt Zandvis gebruik van STO Garant op al haar pakketreizen. STO Garant zal in geval van surseance van betaling of van faillissement van Zandvis ervoor zorgen, afhankelijk van in welke fase de reis zich bevindt, dat je je geld terug krijgt, je je reis kunt vervolgen en indien de reisovereenkomst de heen- en terugreis omvat, je gerepatrieerd wordt.

 

Om deze garantie te kunnen realiseren maakt STO Garant gebruik van de derdengeldenregeling van Certo Escrow B.V.. Als reiziger betaal je de reissom niet aan Zandvis, maar betaal je deze aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Certo Escrow, een bij de Nederlandsche Bank geregistreerde betaaldienstverlener, beheert deze stichting. 

Betalingsprocedure

Zodra je je aanmeldt voor een reis, stuurt Zandvis je een e-mail met een boekingsformulier en de algemene reisvoorwaarden. Nadat je dit boekingsformulier hebt ingevuld en teruggestuurd, ontvang je van Zandvis een boekingsbevestiging en de factuur. Vervolgens ontvang je een e-mail van STO Garant met een betaalverzoek, waarna je over kan gaan tot betaling. Je kunt gebruik maken van IDEAL of een overboeking.

Afhankelijk van het tijdstip van boeking krijg je een verzoek tot het doen van de aanbetaling van 25% van de reissom of tot betaling van de hele reissom (bij boeking kort voor vertrek). Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom in elk geval 4 weken voor vertrek betaald dient te zijn aan STO Garant. Je reissom wordt automatisch 1 dag na afloop van de reis vrijgegeven aan Zandvis. 

Belangrijk om te weten

 • Bij bovengenoemde manier van betalen zijn de annuleringsvoorwaarden zoals ze staan in de reisvoorwaarden gewoon van toepassing.

 • Eventuele klachten over je reis staan los van de genoemde betaalwijze.

 • STO Garant is geen geschillencommissie.

___________________________________

Reisvoorwaarden

Op alle reizen van Zandvis zijn reisvoorwaarden van toepassing. Als reiziger ben je verplicht kennis te nemen van deze reisvoorwaarden. Je vindt ze hier.

 
 
VvKR logo
logo-garant-HQ.png

© Zandvis 2020. Alle rechten voorbehouden.

KvK 70969450   BTW: NL160892892B01