Dar el Bacha Marrakech

Intro    Dag-tot-dag    Verblijf & Vervoer    Praktisch

Dag tot dag reisbeschrijving

_______________________________

Dag 1 Aankomst Marrakech

Onze reis begint in de fascinerende koningsstad Marrakech. Aangezien we verschillende aankomsttijden hebben, ontmoeten we elkaar pas op dag 2. Je kunt deze eerste dag en avond dus meteen beginnen met het op eigen tempo ontdekken van deze geweldige stad, waar we twee nachten zullen verblijven in een riad. Marrakech is de stad waar oude tradities samensmelten met de moderne tijd; het is de stad van 1001 nacht, overgoten met een exotische sfeer waar altijd iets te zien en te beleven is.

_______________________________

Dag 3 Marrakech - Imlil

Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar Imlil, een bergdorp gelegen in de Hoge Atlas, niet ver van de hoogste berg van Marokko: de Toubkal. In deze omgeving kun je prachtig wandelen en dat gaan we dan ook doen. Onder leiding van een berggids maken we een wandeling van een paar uur met aansluitend een heerlijke lunch. We verblijven één nacht op een leuke locatie vlakbij Imlil.

_______________________________

Dag 2 Marrakech

Vandaag is er de hele dag tijd om Marrakech te verkennen. Voor diegene die dat willen, gaan we er een halve dag gezamenlijk op uit. In de bruisende medina (oude stad) met zijn wirwar van straatjes kom je ogen en oren te kort. Het Djemaa el Fna plein is het kloppend hart van de stad, waar verhalenvertellers, muzikanten, hennavrouwtjes en kwakzalvers hun eigen plaats veroverd hebben. Elke dag voor zonsondergang wordt er een openluchtrestaurant opgebouwd en dan is het schouwspel compleet. Hoe dieper je deze medina ingaat, hoe traditioneler het wordt. Er zijn veel ambachtslieden aan het werk zoals hout- en leerbewerkers, wolververs, smeden, etc. Ook vind je er veel winkeltjes met de mooiste souvenirs zoals tapijten, sieraden en babouches. Maar Marrakech is veel meer dan dat. De stad heeft prachtige monumenten, parken en musea. Ook de ville nouvelle (in de 20e eeuw aangelegd door de Fransen) bruist van het leven met galeries, restaurants, terrasjes, moderne winkels en uitgaansgelegenheden.

Deur Brommer Marrakech
Imlil Picknick
Imlil Wandeling

_______________________________

Dag 4 Imlil - Taroudant

Over de spectaculaire Tizi n'Test-pas (Hoge Atlas) rijden we naar Taroudant. De reisafstand bedraagt ongeveer 200km. Onderweg zien we onder andere arganbomen. Deze bomen groeien nergens anders ter wereld dan hier. De noot van de arganboom wordt verwerkt tot arganolie. Bijzonder is dat er geiten in deze bomen klimmen, die zijn dol op de vruchten en de blaadjes. Taroudant ligt midden in de vruchtbare Soussvallei en wordt omgeven door de Hoge Atlas in het noorden en de Anti Atlas in het zuiden. Het is een levendige stad, typisch Marokkaans, met onder andere twee overdekte markten. Leuk om doorheen te struinen en de sfeer op te snuiven. We verblijven hier twee nachten op een centraal gelegen locatie.

_______________________________

Dag 5 Taroudant

Je kunt vandaag Taroudant verder gaan verkennen, maar heb je zin om te wandelen, dan rijden we in ongeveer een half uur naar het berberdorpje Tioute. Dit dorpje ligt bij een mooie palmoase. We maken hier een mooie wandeling met een lokale gids en genieten van een lunch. Hierna rijden we terug naar Taroudant, waar je de rest van de dag hebt om zelf te besteden.

Taroudant Muur
Tiout Wandeling
Tafraoute Idoekan
Tafraoute Idoukan

_______________________________

Dag 6 Taroudant - Tafraout

We reizen verder door het Anti Atlas gebergte naar Tafraout. De reisafstand bedraagt ongeveer 200km. In dit gebergte zijn vroeger veel igoudar (gefortificeerde graanschuren) gebouwd. Deze dienden voor de opslag van onder meer graan en olijfolie, maar werden ook gebruikt als schuilplaats voor de bewoners van het nabijgelegen dorp. Tafraout is bekend om bijzondere handgemaakte schoenen en ligt in een prachtige omgeving vol groene valleien en roze granietrotsen. Een uniek landschap, dat je nergens anders in Marokko ziet. Een fijne plek om mooie wandelingen of fietstochten te maken, maar zeker ook om te relaxen en te genieten van de rust. We verblijven hier twee nachten.

Agadir Tasguent Graanschuur
Agadir Tasguent

_______________________________

Dag 7 Tafraout

Vandaag is een vrije dag. Je kunt onder leiding van een lokale gids gaan wandelen in de omgeving, maar er zijn ook mountainbikes te huur. Heb je zin in een typisch Marokkaanse ervaring? Laat je dan schoon scrubben in een hamam (een traditioneel badhuis). Het gaat er heel anders aan toe dan bij ons, maar is een ervaring om niet te vergeten!

Gorge Mansour
Tafraoute Huis

_______________________________

Dag 8 Tafraout - Icht

We vervolgen onze reis, nóg zuidelijker, naar Gorge Ait Mansour, een prachtige kloof met akkertjes door palmbomen omringd, waar gewassen worden verbouwd door de bewoners. Hier maken we een wandeling met aansluitend een lunch. Vervolgens rijden we verder naar Icht over een spectaculaire bergpas vol haarspeldbochten, huiveringwekkende dieptes en oude lemen bergdorpjes. Aan het eind van de middag komen we aan in Icht waar we twee nachten zullen verblijven. De reisafstand bedraagt ongeveer 120km.

_______________________________

Dag 9 Icht

Icht is een woestijndorp 'in the middle of nowhere' gelegen ten zuiden van de Anti Atlas. Vandaag is er weekmarkt in Tamanart, een dorp verderop. Zo'n weekmarkt is een beleving op zich, zeer authentiek en je komt er nauwelijks toeristen tegen. Je ziet er kleurrijke vrouwen in traditionele klederdracht en er worden allerlei streekproducten verhandeld. Je kunt ook een wandeling maken naar de oude kasbah van het dorp, of gewoon genieten en relaxen in onze fijne accommodatie.

Icht Oase
Tamanart Souk
Anti Atlas
Anti Atlas
Amtoudi Agadir
Leghzira Strand

_______________________________

Dag 10 Icht - Amtoudi - Mirleft

We rijden naar Mirleft, een kustplaats gelegen aan de Atlantische Oceaan. De reisafstand bedraagt ongeveer 270km. Onderweg brengen we een bezoek aan Amtoudi, een dorpje met als grote bezienswaardigheid een oude graanschuur die als een kroon op de bergtop staat. Samen met een lokale gids maken we een wandeling naar deze top, waar de oude sleutelbewaarder ons opwacht. In plaats van lopen kun je ook op de rug van een ezel omhoog, al is de wandeling voor een ieder met een normale conditie goed te doen. Na dit bezoek reizen we verder naar Mirleft, waar we pas aan het einde van de middag zullen aankomen. Mirleft is een kuststadje met een gemoedelijke sfeer. Er zijn veel restaurantjes waar je verse vis kunt eten. We verblijven hier twee nachten in een hotel dichtbij zee.

Mirleft Hoofdstraat
Essaouira Thee Tajine

_______________________________

Dag 11 Mirleft

Vandaag kun je je eigen plan trekken in de omgeving van Mirleft (er zijn mooie baaitjes in de buurt waar het goed vertoeven is), maar je kunt ook meegaan naar het strand van Leghzira. Dit strand ligt op een half uur rijden ten zuiden van Mirleft en heeft ruige, roodstenen rotswanden en een grote rotsboog waar je prachtig kunt wandelen, relaxen en een terrasje kunt pikken.

_______________________________

Dag 12 Mirleft - Essaouira

De reis gaat verder naar Essaouira. De route bedraagt ongeveer 320km. Essaouira is een door de Portugezen gestichte vestingstad, met een knusse medina en een kleine haven. Hier wordt veel vis gevangen en elke dag weer liggen de verse visjes uitgestald op de bedrijvige vismarkt. Essaouira heeft een authentieke medina en er zijn veel leuke winkels, restaurants en terrasjes. Ook het strand is de moeite waard, je kunt er heerlijk uitwaaien. Kortom: een fijne plek om te vertoeven nu we bijna aan het eind van onze reis zijn gekomen. We verblijven twee nachten in een sfeervolle, centraal gelegen riad.

Essaouira Deur
Essaouira Dromedaris
Essaouira Schip
Mirleft Vis

_______________________________

Dag 13 Essaouira

Vandaag is een vrije dag waarin je tal van dingen kunt doen. In de medina kun je uren ronddwalen en winkelen voor de mooiste souvenirs. Heb je zin in een ritje op een dromedaris of paard? Je vindt ze op het strand. Wil je een Marokkaanse kookworkshop volgen of nog eens naar de hamam? Het kan hier allemaal.

_______________________________

Dag 14 Essaouira - Marrakech

Op deze dag rijden we in ongeveer drie uur terug naar Marrakech, waar we nog één nacht zullen verblijven. Dit is tevens het eindstation van deze indrukwekkende Marokko reis. We kunnen - voor diegene die dit willen - nog een keer samen dineren in een sfeervol restaurant. Het perfecte moment om ervaringen met elkaar te delen en te proosten op een fantastische rondreis!

_______________________________

Dag 15 Einde van de reis

Helaas, de reis zit erop. Je wordt naar de luchthaven van Marrakech gebracht voor je vlucht naar huis. Wat je van Marokko zult onthouden zijn de bergen, de palmoases, de imposante graanschuren, de geuren en kleuren, het heerlijke eten, maar vooral de aardige en gastvrije bevolking!

Marrakech by Night
Marrakech Mozaiek
Essaouira Strand
Essaouira Luiken
Zandvis Marokko Reizen Suzan Kranen